Flag

Churros

25 stukken
Gemakkelijk
40
met warme chocoladesaus
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladesaus
100 gchocolade, puur
250 mlmelk
1 koffiel.maïzena
1 eetl.suiker
Voor het beslag
225 mlwater
20 gboter
125 gbloem
1ei
1 mesp.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor het bestrooien
poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de chocoladesaus

Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 ml melk in een klein pannetje en breng het aan de kook. Maak van de maïzena en de overgebleven melk een papje, roer het met een spatel door de chocolade en breng het kort aan de kook. Voeg naar smaak suiker toe aan de chocolade en serveer het warm bij de Churros

1

Voor de churros

Doe het water en boter of margarine in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg dit in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg ongeveer een minuut .

2

Schep het deeg over in een mengkom. Meng het ei door het deeg met een mixer (deeghaken) op de hoogste stand. Roer tot slot de Backin door het afgekoelde deeg.

3

Verwarm de frituurpan tot 180 °C. Vul een spuitzak, met een stervormige spuitmond van ongeveer 10 mm, met het deeg. Vorm repen van 12 cm, snijd ze af met een mes en laat ze direct in vet glijden. Bak de Churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met de warme chocoladesaus.