Flag

Eclairs met chocolade

8 porties
Gemiddeld
25
Waag jezelf als echte bakker met deze zelfgemaakte eclairs met de banketbakkersroom en chocoladeglazuur van Dr. Oetker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
100 mlwater
45 gboter
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufjezout
60 gbloem
3eieren
1eidooier
Dr. Oetker Bakspray
Voor de banketbakkersroom
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
Voor het glazuur
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1

Bereiding soezendeeg

Breng het water aan de kook samen met de boter, de Bourbon vanille suiker en het zout. Voeg de bloem in een keer toe en laat goed drogen op het vuur tot het niet meer plakt aan de rand van de kookpot.

2

Voeg de eieren 1 per 1 toe tot je een mooi glad deeg bekomt. Indien nodig voeg het 3de ei toe.

3

Spuit een beetje Bakspray op de bakplaat en leg het bakpapier erop. Doe het deeg in een spuitzak en verdeel het deeg over de bakplaat.

4

Doreer de eclairs met eigeel en water. Bak ze op 200° C gedurende 20 à 25 minuten. Zorg dat ze goed droog zijn. Laat ze afkoelen.

5

De Banketbakkers room

Volg de beschrijving op de verpakking.

6

Het glazuur

Volg de beschrijving op de verpakking. Giet het glazuur in een diep bord.

7

De samenstelling

Snijd het deeg open. Doe de helft van de banketbakkersroom in en spuitzak en vul het deeg.

8

Neem de bovenkant van het deeg en dop in het glazuur. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.