Flag

Frambozensterren

8 - 12 stukken
Gemiddeld
40
Met frambozenconfituu, heel leuk voor het najaar
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
300 gbloem
citroenrasp (van 1 citroen)
150 gboter (op kamertemperatuur)
1ei
1eidooier
2 eetl.poedersuiker
Om te bestrooien
poedersuiker
Voor de vulling
200 gframbozenconfituur (warm)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 170°C Heteluchtoven: 150°C Gasoven: stand 2 Baktijd: 15 minuten

1

Verwarm de oven voor. Meng en zeef de Bloem en Backin boven een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten van het deeg toe. Kneed het geheel door met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.

2

Vorm van het deeg een rol. Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm. Steek met behulp van een stervormig uitstekertje sterren uit het deeg. Bij de helft van de uitgestoken sterren steekt u in het midden een kleine ster uit. Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

3

Bestrooi de nog warme sterren, waar een kleine ster is uitgestoken, met poedersuiker. Bestrijk de andere sterren met frambozenconfituur zodra deze zijn afgekoeld. Leg de met poedersuiker bestrooide sterren, met de poedersuiker naar boven, op de met frambozenconfituur bestreken sterren.