Flag

Gekke chocolade-gezichtjes

20 stukken
Gemakkelijk
40
Maak samen lekkere chocolade koekjes, ook leuk als cadeautje.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
120 gboter (zacht)
100 gsuiker (bruine suiker)
1ei
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
sinaasappelschil (geraspt van 1/2 sinaasappel)
snufjezout
180 gbloem (gezeefd)
1 mlDr. Oetker Rumaroma (5 druppels)
150 gmelkchocolade (kleingesneden)
Voor het versieren
100 gwitte chocolade
100 gchocolade, puur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma  (5 druppels)

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 15 minuten

1

Voor het deeg

Meng de ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde mengen met de mixer tot een glad deeg. Plaats het deeg gedurende 1 uur in de koelkast. Vorm van het deeg een rol en snijd deze in schijfje van ongeveer 4 cm dik. Vorm van elke schijfje een bolletje en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat (een beetje afstand bewaren tussen elke bolletje). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

2

Voor de chocolade

Laat de witte en bruine chocolade elk in een andere kookpot smelten au bain marie. Neem de kookpotten van het vuur en laat deze al roerend tot kamertemperatuur afkoelen. Dompel de koekjes afwisselend in de witte en de bruine chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.

3

Afwerking

Vul een spuitzakje met de overgebleven witte chocolade en eentje met de overgebleven bruine chocolade en vorm hiermee de ogen en de mond van de gezichtjes.