Flag

Gin tonic cake met peer

10 - 12 stukken
Gemiddeld
40
Dé ideale feest-lekkernij!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
250 gzachte boter
4eieren
250 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1Dr. Oetker Vanillestokje
75 gplattekaas
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
50 mlgin
50 mltonic
4 - 5peren (stoofperen)
Voor de siroop
50 mlgin
100 mltonic
sap van 1/2 citroen
1 eetl.honing
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
enkelemuntblaadjes
1citroen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.

1

Voor de cake

Schik de gewassen maar ongeschilde peertjes in de cakevorm. Snij het vanillestokje in twee en haal er met een scherp mesje de zaadjes uit.

2

Klop in een grote kom de boter op met suiker tot de boter wit ziet. Voeg hieraan beurtelings de bloem en eieren toe. Doe er de plattekaas, gin, tonic, citroenrasp, citroensap en vanillemerg bij en meng goed.

3

Stort het deeg in de cakevorm en strijk het egaal. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende +/- 1 uur tot deze mooi goudbruin ziet.

4

Voor de siroop

Meng alle ingrediënten voor de siroop in een mengkom tot een egale massa.

5

Voor de decoratie

Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster, overgiet deze met de siroop en laat de cake verder afkoelen.

6

Werk de cake af met glazuur, citroenschijfjes en blaadjes munt.


Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept