Flag

Hartige Paashaasjes

6 stukken
Gemakkelijk
20
voor 6 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
100 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufjezout
60 gmagere plattekaas
60 gboter (op kamertemperatuur)
Voor het bestrijken
2 eetl.melk
50 gparmesaanse kaas (gemalen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Temperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) / Baktijd: ca 12 minuten

1

Meng de bloem met de Backin in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Meng het geheel met de mixer met kneedhaken, eerst op de laagste en vervolgens op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. Indien het deeg te fel kleeft kan u dit best ongeveer 30 minuten in een vershoudfolie in de koelkast leggen voor het uitrollen.

2

Steek met de uitsteekvormpjes de hazen uit en leg deze op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk de hazen met melk en bestrooi ze met parmezaankaas. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hazen in ongeveer 12 minuten. Laat de hazen na het bakken afkoelen met het bakpapier op een rooster.