Flag

Paaskuikens en –konijntjes

20 popcakes
Gemiddeld
60
Leuke zoete cakepops voor Pasen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
175 gzachte boter
4eieren
400 gverse kaas (zoals Philadelphia)
Voor de cakepops
Dr. Oetker Rolfondant wit
800 gwitte chocolade
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra

20 cakepopstokjes

1

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake goed afkoelen.

Baktijd: 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel. Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol deze tot een bolletje met ongeveer 3 cm diameter.

3

Verwarm de witte chocolade au bain-marie. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een cakepopbolletje, om de stokjes goed vast te zetten.

4

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen en maak hiermee de decoratie voor de kuikens en konijntjes. Zorg voor oortjes, bekjes, oogjes en kammetjes voor alle cakepops. Draai de cakepops helemaal rond in de gesmolten chocolade om ze goed te bedekken. Plaats ze rechtop bijvoorbeeld in een tas. versier de cakepops met de oortjes, bekjes, oogjes en kammetjes, zo blijven ze goed in de nog vochtige chocolade kleven.


Tip

Vul een fleurige bloempot met rijst en plaats hier je cakepops in, zo heb je in een oogwenk een prachtig paasboeket.