Flag

Pikante abrikozenconfituur

4 - 6 potjes
Gemiddeld
40
Hoe langer de bewaartijd, hoe pikanter de pepertjes worden!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
700 gabrikozen
30 grode pepertjes (3 stuks)
400 mlappelsap
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Was de abrikozen, laat ze afdruppen, halveren, ontpitten, fijn snijden en 700g afwegen. Snijd de pepertjesin twee, haal er de witte scheidingswanden en pitten uit. Was de pepertjes laat ze ook afdruppen, snijd ze in heel kleine stukjes.

2

Doe de abrikozen, de pepertjes en het appelsap in een kookpot. Roer de Dr.Oetker Gelfix geleisuiker onder het vruchtenmengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles minstens 3 minuten doorkoken en blijf roeren. Neem het van de kookplaat. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.


Onze ervaring

Hoe langer de bewaartijd, hoe pikanter de pepertjes worden!