Flag

Rode vruchtentaartje in hart vorm

2 stukken
Gemakkelijk
30
VOOR 2 KLEINE RODE VRUCHTENTAARTJES
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor het deeg
Hartvorm

Ingrediënten

Voor de taartgelei
250 gframbozensaus
35 gsuiker
2 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor het deeg
190 gboter in fijne blokjes
250 gbloem
1 flaconDr. Oetker Citroenaroma
¼ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
2eidooiers
½ zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
ongeveer 1 - 2 eetl.room
Voor de banketbakkersroom
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Decoratie
150 gkersen , frambozen, rode bessen, braambessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

De taartgelei

Dompel de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water. 

Breng de frambozencoulis en de suiker aan de kook. Voeg de uitgelekte gelatineblaadjes hierbij en meng tot ze volledig zijn opgelost. Giet in een lage vorm (zodat je twee harten kan snijden van dezelfde grootte als de taartbodem) en zet 4 uur in de koelkast.

2

Het deeg

Verwarm de oven voor. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Zeef de bloem en de Backin in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers, de fijngesneden boter, de bourbon vanillesuiker, de verse room en het citroenaroma toe. Kneed van de buitenkant naar binnen om een homogeen deeg te verkrijgen.

3

Als je geen hartvormige vorm hebt, spreid het deeg dan uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Snijd twee hartjes uit het deeg met een mes en leg de twee hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het deeg in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Laat afkoelen.

4

Banketbakkersroom

Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de vanillesuiker toe samen met de melk en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

5

Samenvoegen

Neem de twee hartvormige taartbodems en doe er wat banketbakkersroom op. 
Snijd twee hartjes van dezelfde grootte als uw taartbodems uit de taartgelei en leg deze op de banketbakkersroom. 
Werk af met de rode vruchten.