Flag

Suikervrije chocoladetaart

6 porties
Gemiddeld
40
Prachtige chocoladetaart met stevia als suikervervanger, avocado, bessen en gemalen amandelen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Afhankelijk van het seizoen kunt u variëren met het fruit en bijvoorbeeld ook kersen of aardbeien gebruiken om te versieren. 
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Cake
2eieren
1 snufjestevia
snufjezout
1 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
100 ggepelde, gemalen amandelen
25 gcacaopoeder
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
70 mlamandelmelk
20 mlkokosolie
Creme
avocado
10 gcacaopoeder
20 gStevia
Topping
30 gzwarte bessen
40 gbosbessen
enkelechocoladevlokken en eetbare bloempjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Voor de cake

Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C) en beleg de springvorm met bakpapier. Scheid het eiwit van de dooier en klop de eiwitten op met erythritol en zout tot ze stijf zijn. Klop de eidooiers op met vanillearoma's tot ze schuimig zijn. Roer de gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder door het eierdooiermengsel en voeg af en toe amandelmelk en kokosolie toe. Voeg er beetje bij beetje het opgeklopte eiwit in en giet de resulterende massa direct in de bakvorm. Bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Voor de crème

Verwijder ondertussen, voor de crème, de pit uit een rijpe avocado, plaats het vruchtvlees in een hoge kom. Pureer het vruchtvlees samen met het cacaopoeder en de erythritol.

3

Voor de decoratie en de topping

Haal het bakpapier onder de taart vandaan en verdeel de crème de taart. Versier de taart door er een sikkelvormen op te vormen met zwarte bessen, bosbessen, cacaonibs en eetbare bloemblaadjes. Laat het smaken!

Baktips

  • Afhankelijk van het seizoen kunt u variëren met het fruit en bijvoorbeeld ook kersen of aardbeien gebruiken om te versieren.