Flag

Tomaat-mozarella muffins

12 stukken
Gemakkelijk
40
Lekker bij het apero !
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de muffins
100 gmozzarella
100 gtomaten (in olie gedroogd, uitgelekt)
250 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
½ - 1 koffiel.zout
2eieren
125 mlkarnemelk
75 mlolijfolie
10 gbasilicum (ca. 1 eetlepel, fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: ca.180°C (voorverwarmen) // Hetelucht: ca.160°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 25 minuten

1

Voor het deeg

Laat de mozzarella uitlekken. Snijd de mozzarella en de tomaten in kleine stukjes. Meng de bloem en de Backin en zeef dit in een mengkom. Voeg het zout, de eieren, de karnemelk en de olie toe en meng het geheel met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Meng tenslotte de fijngehakte basilicum, de stukjes mozzarella en de stukjes tomaat onder het deeg.

2

Voor het bakken

Doe het deeg in 12 ingevette muffinvormpjes en plaats deze op een rooster in de voorverwarmde oven. Laat de muffins na het bakken 10 minuten afkoelen, haal ze dan uit de vormpjes en serveer ze lauwwarm.


Tip

De muffins kunnen ingevroren worden. Laat ze dan voor het serveren 2 uur ontdooien en plaats ze gedurende 5 minuten bij 180°C in de voorverwarmde oven.