Flag

Witte Chocolade Kokosnoot Repen

16 stukken
Gemakkelijk
45
Deze koekjesrepen zijn heerlijk en super makkelijk te maken. Wij kozen voor witte chocolade met kokos, maar je kunt elke chocolade gebruiken die je lekker
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Als je van dit recept geen repen wilt maken, kun je het ook als individuele koekjes maken. Schep hoopjes deeg op een beklede bakplaat, laat 15-20 minuten afkoelen in de koelkast alvorens te bakken. 
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de repen
225 gboter Ongezouten en gesmolten
180 gbruine suiker
75 gsuiker
2eieren
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
350 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Gist
snufjezout (or 100g White Chocolate Chips)
100 gwitte chocolade in stukjes
70 gkokosrasp
Voor de versiering
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
70 gkokosrasp

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 bij 24 cm met bakpapier. 

2

Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suikers tot een glad mengsel. Voeg de eieren en het vanille-extract toe. Klop alles tot een gladde massa. 

3

Voeg de bloem, gist, het zout, de stukjes witte chocolade en de geraspte kokos toe. Roer alles goed door elkaar. 

4

Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad. 

5

Bak de koekjesrepen 30 tot 35 minuten of tot ze licht goudbruin zijn aan de zijkanten.

6

Laat de repen volledig afkoelen in de bakvorm. 

7

Maak het Dr. Oetker Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

8

Besprenkel één kant van de repen met glazuur en strooi er wat geraspte kokos over. Zet de bakvorm 5 minuten in de koelkast, zodat het glazuur kan opstijven. 

9

Haal uit de koelkast en snijd met een scherp mes zestien vierkantjes uit. Bewaar de repen in een luchtdichte doos. Zo blijven ze tot een week goed. 

Baktips

  • Als je van dit recept geen repen wilt maken, kun je het ook als individuele koekjes maken. Schep hoopjes deeg op een beklede bakplaat, laat 15-20 minuten afkoelen in de koelkast alvorens te bakken.