Flag

Zwarte woud tiramisu

12 - 16 porties
Gemakkelijk
40
Een heerlijke tiramisu met een Bereiding voor Brownie als basis.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Je kan dit recept ook maken in een grote schaal. Dan moet je de brownie enkel snijden in 2 horizontale helften.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het recept
500 gmascarpone
50 gsuiker
1 blikkersen (bokaal Noorderkrieken op sap)
4eidooiers
3eiwitten
100 mlkirsch
enkelegeschaafde amandelen
een beetjechocolade schilfers
Voor de brownies
1 bereiding voorDr. Oetker Brownies
100 gboter
3eieren
50 mlwater

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies
1

Bak eerst de brownie volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2

Klop intussen de eiwitten stijf op. Mix ook de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Doe de mascarpone bij het mengsel van eidooiers en mix goed tot een glad geheel.

3

Spatel er voorzichtig het stijfgeklopt eiwit onder.

4

Snij dan 16 stuken en dan in elk stuk in 3 schijfjes.

5

Giet de krieken op sap af, maar hou het sap bij! Meng 100 ml van het sap met 100 ml kirsch. Besprenkel elk stukje van de brownie met het krischmengsel.

6

Neem 16 glaastjes. In elk glaasje, schep een dunne laag van het mascarpone mengsel en daarop een stukje brownie.

7

Schep terug een laagje mascarpone erover en verdeel 3/4 van de krieken over de glasjes.

8

Leg een laagje Brownie in elk glas, gevolgd door de rest van het mascarponemengsel.

9

Werk af met de rest van de krieken, stukjes Brownie, amandelschilfers en chocoladeschilfers.

Baktips

  • Je kan dit recept ook maken in een grote schaal. Dan moet je de brownie enkel snijden in 2 horizontale helften.