COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Fruitige confituur met Stevia - het lichte genot

Brood met zelfgemaakte fruitige confituren maakt net zo goed deel uit van een goed ontbijt als de geurige koffie in de ochtend. Met confituur van vers fruit en Dr. Oetker-geleisuiker met Stevia kan je zelfs tot 40% van de calorieën besparen. Ontdek hier alvast enkele leuke recepten voor confituur met Stevia:

Confituur met Stevia

Wat is Stevia?

De stevia-plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het sterke zoetende effect is daar al eeuwen bekend. Steviolglycosiden verkregen uit de bladeren van de steviaplant kunnen worden gebruikt om bepaalde voedingsmiddelen te zoeten. Deze steviolglycosiden van plantaardige oorsprong zijn aanzienlijk zoeter dan suiker en bevatten nagenoeg geen calorieën. Zelfs een kleine hoeveelheid is voldoende om een grote hoeveelheid suiker te vervangen.

Hoeveel calorieën kan je besparen door gebruik te maken van Geleisuiker met Stevia in plaats van gewone geleisuiker?

Met de Gelfix geleisuiker met zoetstof van Stevia bevat je confituur tot 40% minder calorieën in vergelijking met gewone confituur.

Welke vruchten kan ik gebruiken voor een confituur met Gelfix geleisuiker met Stevia?

Dr. Oetker Geleisuiker met Stevia Zoetstof kan worden gebruikt voor alle verse en bevroren vruchten.

Hoe smaakt de confituur gemaakt met Gelfix Geleisuiker met Stevia? 

De zelfgemaakte confituur smaakt nog fruitiger en net zo zoet als gemaakt met Gelfix geleisuiker.

Moet ik nog ergens rekening houden bij de bereiding?

De bereiding is hetzelfde als bij klassieke confituur. Was en hak het fruit, meng het met de suiker, kook en giet het in glazen. Klaar!

Kan Stevia gebruikt worden zoals gewone suiker?

Stevia is iets zoeter dan suiker. We raden daarom aan om een kleinere hoeveelheid te gebruiken. Als je bereiding te zoet wordt, kan een scheutje citroensap zorgen voor een aangename balans.