Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Fruitige confituur met Stevia - het lichte genot

Brood met zelfgemaakte fruitige confituren maakt net zo goed deel uit van een goed ontbijt als de geurige koffie in de ochtend. Met confituur van vers fruit en Dr. Oetker-geleisuiker met Stevia kan je zelfs tot 40% van de calorieën besparen. Ontdek hier alvast enkele leuke recepten voor confituur met Stevia:

Confituur met Stevia

Wat is Stevia?

De stevia-plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het sterke zoetende effect is daar al eeuwen bekend. Steviolglycosiden verkregen uit de bladeren van de steviaplant kunnen worden gebruikt om bepaalde voedingsmiddelen te zoeten. Deze steviolglycosiden van plantaardige oorsprong zijn aanzienlijk zoeter dan suiker en bevatten nagenoeg geen calorieën. Zelfs een kleine hoeveelheid is voldoende om een grote hoeveelheid suiker te vervangen.

Hoeveel calorieën kan je besparen door gebruik te maken van Geleisuiker met Stevia in plaats van gewone geleisuiker?

Met de Gelfix geleisuiker met zoetstof van Stevia bevat je confituur tot 40% minder calorieën in vergelijking met gewone confituur.

Welke vruchten kan ik gebruiken voor een confituur met Gelfix geleisuiker met Stevia?

Dr. Oetker Geleisuiker met Stevia Zoetstof kan worden gebruikt voor alle verse en bevroren vruchten.

Hoe smaakt de confituur gemaakt met Gelfix Geleisuiker met Stevia? 

De zelfgemaakte confituur smaakt nog fruitiger en net zo zoet als gemaakt met Gelfix geleisuiker.

Moet ik nog ergens rekening houden bij de bereiding?

De bereiding is hetzelfde als bij klassieke confituur. Was en hak het fruit, meng het met de suiker, kook en giet het in glazen. Klaar!

Kan Stevia gebruikt worden zoals gewone suiker?

Stevia is iets zoeter dan suiker. We raden daarom aan om een kleinere hoeveelheid te gebruiken. Als je bereiding te zoet wordt, kan een scheutje citroensap zorgen voor een aangename balans.