Flag
Afval beperken
MiNDER AFVAL EN DEZELFDE GEWELDiGE SMAAK

Kleine dagelijkse beslissingen kunnen een groot verschil maken als we die samen nemen. Daarom gaan we voedselverspilling niet alleen tegen in onze eigen keukens, maar geven we je ook tips en recepten om je te helpen minder voedsel weg te gooien. Tegen 2030 willen we dat al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn, zodat we allemaal kunnen helpen de afvalberg te verkleinen. We proberen het ook nog makkelijker te maken om te zien wat je wel kunt sorteren en recyclen, en wat niet.

ONZE VOORUiTGANG
SMAKELiJKE PRODUCTEN iN VERANTWOORDE VERPAKKiNGEN

We gebruiken zo weinig mogelijk materiaal in onze productverpakkingen en zorgen ervoor dat de materialen die we toch moeten gebruiken zo veel mogelijk recyclebaar zijn. Eind 2023 zijn we erin geslaagd om 88% van de producten die we op onze eigen productielocaties vervaardigen recyclebaar te maken.

Lees hier meer over ons standpunt over gerecycled materiaal.

Papier boven alles

Door waar mogelijk recyclebare papieren verpakkingen te gebruiken, maken we het je makkelijker om materialen te recyclen en je steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Al onze opvouwbare pizzadozen bestaan al voor 70 tot 80% uit gerecycled materiaal. 

Picture -

Minder plastic verpakkingen

Als we echt niet om plastic heen kunnen, proberen we zo veel mogelijk recyclebaar plastic te gebruiken. Op die manier houden we de afvalberg zo klein mogelijk en vermijden we ongeveer 117 ton plastic per jaar, evenveel als ongeveer 40 vrachtwagens vol!

Picture -

Eenvoudiger recyclen

Soms is het lastig om te weten welke verpakkingen je mag recyclen. Dat beseffen we maar al te goed. Daarom werken we voor al onze verpakkingen aan etiketten met duidelijke informatie over de verpakkingsmaterialen, zodat je die correct kunt sorteren en in de juiste recyclebak kunt gooien.

Picture -

ONZE VOORUiTGANG
ZO WEiNiG MOGELiJK VOEDSEL VERSPiLLEN

Samen kunnen we heel wat doen om steeds minder voedsel weg te gooien. Want wist je eigenlijk dat 6 tot 8% van de wereldwijde emissies te wijten is aan voedselverspilling? Gelukkig kunnen we daar iets aan doen. Laten we voedselresten dus voortaan zien als een geweldige kans om iets goeds te doen. Door ingrediënten opnieuw te gebruiken en zo voedselverspilling geen kans te geven, bijvoorbeeld. Of door restjes om te toveren tot een nieuwe culinaire creatie.

Nee tegen voedselverspilling

Bij Dr. Oetker worden we heel creatief in de strijd tegen afval. Zo gebruiken we restjes pizzadeeg voor een nieuwe productiepartij en recyclen we overgebleven kaas die niet op de pizza belandt. Bij de vervaardiging van onze producten zijn we altijd op zoek naar kansen om voedselverspilling tegen te gaan. Ons doel? Tegen 2025 kunnen we de hoeveelheid voedselafval in onze magazijnen en productie met 25% verminderen.

Picture -

Een tweede leven voor je restjes

Voedselrestjes hebben zo veel te bieden. Of je het nu mixt, kookt of in gebak verwerkt, overrijp fruit kun je altijd omtoveren tot iets overheerlijks. Van smoothies en confituur tot zoet gebak, een beetje magie in de keuken helpt je oude ingrediënten nieuw leven in te blazen.

Picture -

Te goed om weg te gooien

We garanderen dat onze producten houdbaar zijn tot de ‘ten minste houdbaar tot’-datum en dat je veel producten ook nog lang na die datum veilig kunt opeten. Wel raden we je aan om altijd goed te kijken en te ruiken en je gezond verstand te gebruiken voordat je voedsel weggooit.

Picture -

Baking with care

Van rijpe banaan tot heerlijke lekkernij.

Ga naar het recept
Ga naar het recept
Ga naar het recept
Lees meer
ONTDEK ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEiD

Er zijn tal van manieren om elke dag weer wat duurzamer te gaan leven. Binnen onze vijf aandachtsgebieden (voeding, duurzame ingrediënten, afval beperken, klimaatactie en inclusiviteit) nemen we stappen die, beetje bij beetje, een groot verschil maken. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen aan een betere toekomst bouwen.

WAT DUURZAAMHEiD VOOR ONS BETEKENT

We kiezen geleidelijk voor duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.

Lees meer
Lees meer
Lees meer