Voor het beslag : 200 g zachte boter of margarine, 200 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 3 eieren, 200 g bloem, ½ theelepel Dr. Oetker Backin, mespuntje zout, 4 schijven ananas / Voor de garnering: 200 g chocoladeglazuur, gemalen kokos
Roer de boter schuimig met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe en klop net zolang tot ze volledig zijn opgenomen. Spatel de gezeefde bloem met de Backin en het zout voorzichtig door het eimengsel. Schep er tot slot de zeer fijn gesneden ananasstukjes doorheen.
Giet het beslag in de beboterde hartvorm, zet de taart op het rooster midden in een koude oven en bak hem goudbruin.
Baktijd: ongeveer 50 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 150 °C
Verwarm het chocoladeglazuur en bestrijk hiermee de afgekoelde taart aan de bovenkant en de zijkanten. Bestrooi de zijkanten met kokos op het nog zachte glazuur.
Knip uit papier de hartvorm na; knip dit model 1 cm kleiner en knip een hartje uit het midden. Leg het sjabloon voorzichtig op de taart, strooi wat kokos langs de rand en vul het hartje in het midden op.
Vergelijkbare recepten