Citroenhartjes
500 g gezeefd bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 4 eidooiers, 375 g in stukjes gesneden koude boter, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 1 – 2 eetlepels koude room, 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
Meng en zeef bloem en Backin in een mengkom. Vorm een kuiltje in het midden, doe hierin de overige ingrediënten in de volgorde zoals staat aangegeven. Bedek deze met een beetje bloem en kneed dit van het midden uit snel tot een glad deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm, steek met een uitstekertje hartvormige koekjes uit en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Baktijd
15 min
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
U kunt de koekjes ook met een beetje confituur twee aan twee samen plakken en deze eventueel met een beetje glazuur decoreren.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Basisrecept - Pizzadeeg

Donuts uit de oven

Choco konijntjes

Hartjes met een suikerlaagje

Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Citroenhartjes in hartvorm
