
Notenschuitjes
Gemaakt met:
Elektrische oven: 180 ºC (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 165 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: 15-20 minuten
De bloem met het bakpoeder boven een mengkom zeven. Een kuiltje in het midden maken, er het zout, de suiker, de vanillesuiker en het ei indoen en met een beetje bloem tot een dikke brij vermengen. Hierop de in stukken gesneden boter leggen, met een beetje bloem afdekken en vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangen deeg kneden met een mixer. Het deeg ongeveer 1 uur op een koele plaats laten rusten.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm uitrollen, er met een uitsteker schuitjes uitsteken en deze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Het deeg in het midden van een voorverwarmde oven bakken.
Voor de notenvulling de noten en de suiker met een minimum aan water gladroeren tot een smeerbaar mengsel ontstaat. De helft van de afgekoelde schuitjes met het notenmengsel bestrijken en de overige schuitjes (met de onderkant boven) er bovenop leggen.
Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met het citroenaroma en zoveel heet water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Eventueel voor een mooie glans een paar druppels gesmolten boter toevoegen. De schuitjes met het glazuur bestrijken en met de walnoten garneren.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Crêpes Suzette

Leeuwentaart

Cappuccino brownies

Frisse limoen- kokos cake

No Bake Vanilla Cheesecake

Nougathartjes
