
Vaderdagcake
Gemaakt met:
Baktijd en oventemperatuur:
Baktijd: ongeveer 40 minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Klop de eigelen met de poedersuiker romig. Klop het eiwit stijf, voeg de suiker beetje bij beetje toe en klop het eiwit tot het volledig stijf is. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de eigeelmassa. Zeef de bloem samen met het pudding poeder op de eimassa en meng dit voorzichtig. Giet de massa in een ingevette en bebloemde bakvorm (18 x 25 cm) en strijk deze glad. Schuif de bakvorm in de onderste helft van de voorverwarmde oven. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen en snijd dit dan 2 maal horizontaal door.
Doe de chocolade, boter en whiskey in een mengkom en roer dit romig. Vul de taart met ¾ van deze crème en besprenkel het bovenste deel met een beetje whiskey. Bestrijk de bovenkant en de randen van het gebak met de overige crème en plaats het gebak gedurende 1 uur in de koelkast.
Kleur de rolfondant naar believen. Vorm van 2/3 van de rolfondant een rol, rol deze op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (25 x 32 cm) en leg dit over de taart. Druk de zijkanten voorzichtig aan en snijd het teveel weg. Bewaar een beetje van deze rolfondant voor de knoopjes. Vorm van de rest een rol en leg dit als vulling van de hemdskraag op de taart.
Kleur de overige rolfondant met de voedingskleurstof en rol deze uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd hieruit de kraag, leg deze over de rolfondant en versier deze met twee knoopjes. Snijd vervolgens de das en het hemdzakje uit en leg dit op het gebak. Rol voor het etiket een klein stukje marsepein uit tot een rechthoek en leg het in de hemdskraag. Vorm met de chocoladestiften de initialen op het etiket.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Hazelnootkoekjes

Witte chocolade brownies & crème brûlée

Brioche met Suikerparels

Eclairs met chocolade

Taartjes à la Pasteis de Nata

Vanille taart met cookiedeeg
