Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Aardbeien – ananas confituur

recipe-Aardbeien – ananas confituur

creatieve laagjesconfituur

6 - 8 potjes

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeien – ananas confituur

Voor de confituur:

500 g aardbeien (schoongemaakt gewogen)
500 g ananas (schoongemaakt gewogen)
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Bereiding

Bereiding

1

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 500 g af. Pureer de aardbeien. Meng de helft van de geleisuiker met de aardbeienpuree in een kookpot, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet goed borrelen!

2

Doe een geleertest voor je de confituur in potjes doet. Doe hiervoor een klein beetje confituur op een bord. Als deze hier vast wordt zal de confituur in het potje ook vast worden. Vul de potjes voor de helft met aardbeienconfituur en laat ze minstens 35 minuten afkoelen.

3

Snij de ananas in kleine stukjes en weeg 500 g af. Meng de helft van de geleisuiker met de ananas in een kookpot, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet goed borrelen! Ook hier doe je best weer een geleertest. Verdeel de ananasconfituur over de aardbeienconfituur. Deksel erop en klaar!

Tip:

In plaats van ananas kan je ook abrikozen of perziken gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeien – ananas confituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1046kJ
246kcal
697kJ
164kcal
Vetten 0.3g 0.2g
Koolhydraten 59g 39g
Eiwitten 0.6g 0.4g