Flag

Aardbeien laagjestaart

12 stukken
Gemiddeld
40
Heerlijke laagjescake uitzonderlijke gelegenheden met de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit, de Dr. Oetker Vanille Suiker en Kleurstoffen.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
250 gaardbeien
400 mlvloeibare room
500 gmascarpone
40 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Kleurstoffen rood
Dr. Oetker Bakspray

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  rood

1 moule rond de 18 cm.

1

De biscuit

Verwarm de oven voor op 160°C. Neem de springvorm en vet in met de Bakspray.

2

Bereid de biscuit met de eieren en de melk zoals aangegeven op de verpakking. Giet het beslag in de springvorm met 18 cm doorsnede. Bak ca. 40 min.

3

De slagroom

Meng de mascarpone met 2 eetlepels slagroom. Klop de resterende slagroom met de suiker, Vanillesuiker, Klop-Fix, zout en een paar druppels rode kleurstof.

4

Voeg de opgekopte slagroom toe. Klop het geheel nog kort door tot alles gemengd is.

5

Bouwen van de taart

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij de aardbeien in fijne sneetjes.

6

Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 3 gelijke delen.

7

Leg het onderste deel op een bord. Bedek de bodem met een laag slagroom en strijk deze glad. Bedek daarna met sneetjes aardbei.

8

Leg de volgende schijf biscuit erbovenop. Druk ze heel voorzichtig aan. Bedek opnieuw eerst met slagroom, daarna met sneetjes aardbei. Leg het bovenste deel van de biscuit erbovenop. Bedek de taart met een laagje slagroom. Strijk mooi glad met behulp van een spatel. Doe de resterende slagroom in een spuitzak en versier de taart (vorm kleine bloemen op en rond de taart).