Flag

Bananenconfituur met gember

6 potjes
Gemiddeld
40
Een exotisch getinte confituur bij het ontbijt !
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Voor deze confituur is de suikerbesparende Geleisuiker Gelfix van Dr. Oetker bijzonder geschikt omdat de confituur anders te zoet is.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bananenconfituur
1000 gbananen
25 ggember (vers)
2citroenen of limoenen
Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker volgens gewicht van het schoongemaakte fruit
30 ggeschaafde amandelen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker  volgens gewicht van het schoongemaakte fruit
1

Schil de bananen en snijd ze in dunne plakjes. Plet de helft van de bananen grof met een vork. Schil de gember en hak deze zeer fijn.

2

Schil de citroenen als een appel en verwijder ook de witte schil. Snijd ze in twee. Snijd het vruchtvlees uit de scheidingsvliezen en meng met de bananen en de gember.

3

Weeg de vruchtenmassa en deel het gewicht door twee. Meng met de overeenkomstige hoeveelheid geleisuiker en breng al roerend aan de kook.

4

Zodra de confituur goed kookt, voeg dan de geschaafde amandels toe en laat alles 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Baktips

  • Voor deze confituur is de suikerbesparende Geleisuiker Gelfix van Dr. Oetker bijzonder geschikt omdat de confituur anders te zoet is.