Flag

Biscuitgebak

12 stukken
Gemakkelijk
20
Dit is eigenlijk het allerfijnste beslag dat er is. Er is geen vast basisrecept voor biscuitbeslag, maar wel een uitgebreid gamma van verschillende mogelijkheden.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Biscuitdeeg
3eieren
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
80 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
25 gmaïzena

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder  (afgestreken)

Baktijd en oventemperatuur

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 25 min.

1

Voorbereiding

Vet de bodem van een springvorm of bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

2

Bereiding deeg

Doe de eieren in een mengkom en klop ze in ca. 1 min. (hoogste stand) schuimig. Meng de suiker met de gevanilleerde suiker, voeg het toe aan de eiermassa en meng verder gedurende ca. 2 min.

3

Meng het meel met de backin en de maïzena (voeg eventueel 1 eetlepel cacaopoeder toe voor een donder deeg). Voeg dit toe aan het eiermengsel en meng het kort op de laagste stand. Giet het deeg in de bakvorm of op de bakplaat en strijk het glad. Plaats de bakvorm op een rooster in de voorverwarmde oven.

4

Gaarproef

Steek kort voor het einde van de baktijd een houten prikker in het midden van de taart. Komt de prikker er droog uit, dan is de taart klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet de taart nog enkele minuten nabakken. Neem de biscuittaart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.

5

Afwerking

Snijd de afgekoelde biscuittaart met de punt van een mes langs de rand van de springvorm los. Stort de taart op een taartrooster en verwijder de vorm. Verwijder na het afkoelen het bakpapier. Laat de taart volledig afkoelen alvorens deze verder af te werken. (Wordt het gebak pas de volgende dag afgewerkt, laat dan het bakpapier tot het gebruik zitten om uitdrogen te voorkomen.)