Flag

Brioche met Suikerparels

10 stukken
Gemiddeld
25
Bereid deze brioche broodjes voor een heerlijke brunch met de Dr. Oetker Gist.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brioches
100 gboter
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
½ koffiel.zout
3eieren
100 gsuiker
200 mlmelk
150 gsuikerparels
Dr. Oetker Bakspray
Voor het bestrijken
1eidooier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Los de gist op in de melk. Doe de helft van de bloem in een mengkom en voeg de gist met de melk toe. Meng dit tot een glad geheel.

2

Voeg de opgeklopte eieren, de zachte boter, de rest van de bloem, de suiker en het zout toe. Kneed het geheel. Bedek met een vochtige doek en laat 2 uur rijzen.

3

Voeg 100g suikerparels toe en kneed het deeg. Vorm briochebroodjes en leg ze op het bakpapier tegen elkaar in de vorm van een bloem.

4

Verwarm de oven voor op 180°C.

5

Bestrijk de brioches met het eigeel en bestrooi ze met de resterende suikerparels (+/- 50g). Laat 10 min rijzen.

6

Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).