Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept:  Chocoladebiscuit met gezouten karamel

 

10 - 12 stukken

eenvoudig 35 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept  Chocoladebiscuit met gezouten karamel

Voor het beslag:

140 g suiker
140 g bloem
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g chocolade
50 ml melk

Voor de vulling:

120 g chocolade (praliné)
50 g koekjes (sigaarkoekjes)

Voor de garnering:

10 eetl. suiker
6 eetl. water
80 ml room
40 g boter gezoute

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor: Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 175°C.

2

Laat 100 g chocolade smelten. Meng alle ingrediënten voor het beslag en voeg de gesmolten chocolade toe.

3

Vet een springvorm in met de Bakspray en giet het beslag erin. Bak de biscuit gedurende 35 min. en laat daarna volledig afkoelen. Snij de biscuit horizontaal door midden.

4

De vulling:

Laat de praliné chocolade smelten en voeg de verkruimelde sigarenkoekjes toe.

5

De karamel:

Bereid de karamel op een zacht vuur door de suiker met het water in een steelpan te doen. Als de karamel mooi goudbruin is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Zet het vuur uit en voeg de gezouten boter en zout toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

6

De afwerking:

Verdeel de praliné over het onderste deel van de biscuit, leg het tweede deel erbovenop en werk af met de karamel.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept  Chocoladebiscuit met gezouten karamel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1008kJ
241kcal
1448kJ
346kcal
Vetten 10g 15g
Koolhydraten 27g 39g
Eiwitten 9g 13g