Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Het recept: Chocoladebrownies met hazelnoten en cranberries

Met de Bereiding voor Brownies van Dr. Oetker

ca. 10 porties

enige ervaring gewenst 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladebrownies met hazelnoten en cranberries

Voor de bereiding:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
100 g chocolade, puur (optioneel)
100 g hazelnootjes
100 g cranberries (veenbessen)
1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C.

2

Bereid de Brownies zoals aangegeven op de verpakking. Indien je intense chocoladebrownies wenst kan je nog 100 g gesmolten pure chocolade aan het deeg toevoegen.

3

Houd enkele hazelnoten en cranberries aan de kant voor de decoratie. Snijd de rest van de hazelnoten in 2 of 3 stukjes. Voeg de stukjes hazelnoot en de rest van de veenbessen toe aan het deeg voor Brownies.

4

Giet het geheel in de bakvorm en laat ca. 45 min. bakken. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de Brownies. De Brownies zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

5

Laat de Brownies afkoelen, vouw de zijkanten van de bakvorm open en snijd de brownies in stukjes. Bestrooi de Brownies met wat hazelnoten en cranberries ter versiering.

6

Serveer de Brownies met een lichte slagroom. Bereid hiervoor een zakje Slagschuim zoals aangeduid op de verpakking met 80 ml koude melk. Garneer de slagroom met enkele rode vruchten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladebrownies met hazelnoten en cranberries

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1857kJ
443kcal
1588kJ
379kcal
Vetten 30g 26g
Koolhydraten 35g 30g
Eiwitten 5.4g 4.6g