Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Chocoladedessert met amandelschilfers

voor 4 personen

4 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladedessert met amandelschilfers

Voor de bereiding:

1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
75 g suiker
750 ml melk
100 g gehakte amandelen
100 g witte chocolade
2 ml Dr. Oetker Vanille Aroma
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bereiding

Bereiding

1

Bereid de pudding zoals voorgeschreven op de verpakking. Giet de pudding in een mengkom en dek onmiddellijk af met huishoudfolie, zodat er geen velletje op komt. Laat de pudding afkoelen.

2

Rooster de amandelen goudbruin in een pan zonder vet en laat ze vervolgens op een bord afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat au bain-marie smelten op een laag vuurtje. Roer onder 2/3 van de chocolade de amandelen en de helft van het flesje aroma. Giet het mengsel op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Zodra het afgekoeld is, snijdt u het met een mes in kleine stukken.

3

Klop de room met de Klop-Fix stijf en roer er de andere helft van het flesje aroma met de chocolade-amandel-stukjes onder. Verdeel het roommengsel over 4 dessertglazen.

4

Roer de afgekoelde pudding met een garde tot een romige crème, giet de pudding over het roommengsel en besprenkel het met de overige chocolade (de chocolade kan u eventueel nog even opwarmen).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladedessert met amandelschilfers

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1643kJ
391kcal
491kJ
117kcal
Vetten 26g 7.8g
Koolhydraten 32g 9.5g
Eiwitten 21g 6.1g