Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Chocoladedessert met amandelschilfers

voor 4 personen

4 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladedessert met amandelschilfers

Voor de bereiding:

1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
75 g suiker
750 ml melk
100 g gehakte amandelen
100 g witte chocolade
2 ml Dr. Oetker Vanille Aroma
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bereiding

Bereiding

1

Bereid de pudding zoals voorgeschreven op de verpakking. Giet de pudding in een mengkom en dek onmiddellijk af met huishoudfolie, zodat er geen velletje op komt. Laat de pudding afkoelen.

2

Rooster de amandelen goudbruin in een pan zonder vet en laat ze vervolgens op een bord afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat au bain-marie smelten op een laag vuurtje. Roer onder 2/3 van de chocolade de amandelen en de helft van het flesje aroma. Giet het mengsel op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Zodra het afgekoeld is, snijdt u het met een mes in kleine stukken.

3

Klop de room met de Klop-Fix stijf en roer er de andere helft van het flesje aroma met de chocolade-amandel-stukjes onder. Verdeel het roommengsel over 4 dessertglazen.

4

Roer de afgekoelde pudding met een garde tot een romige crème, giet de pudding over het roommengsel en besprenkel het met de overige chocolade (de chocolade kan u eventueel nog even opwarmen).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladedessert met amandelschilfers

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1643kJ
391kcal
491kJ
117kcal
Vetten 26g 7.8g
Koolhydraten 32g 9.5g
Eiwitten 21g 6.1g