Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Chocoladekoekjes

Met de Bereiding voor Zandkoekjes van Dr. Oetker

ca. 40 stukken

eenvoudig 15 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladekoekjes

Voor het deeg:

1 préparation pour Zandkoekjes
225 g zachte boter
65 g cacaopoeder
4 eetl. melk

Voor de afwerking:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur
enkele noten
enkele geschaafde amandelen

Bereiding

Bereiding

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Voeg het cacaopoeder en de melk toe en meng door het deeg.

3

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

4

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

5

Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

6

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

Hoogte: In het midden

Baktijd: 15 - 20 min.

7

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

8

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

9

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek elk koekje met een beetje glazuur.

10

Bestrooi daarna elk koekje met wat gehakte noten of amandelschilfers, nog voor het glazuur hard geworden is. Zo blijven de nootjes goed liggen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladekoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 6545kJ
1567kcal
2437kJ
583kcal
Vetten 109g 40g
Koolhydraten 128g 48g
Eiwitten 13g 5g