Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Het recept: Chocoladetaart met rood fruit

voor 8 personen

ca. 8 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladetaart met rood fruit

Voor het beslag:

8 eidooiers
250 g suiker
4 eetl. cacaopoeder
snufje zout
10 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
200 g chocolade, puur (gesmolten)
8 eiwitten

Voor de decoratie:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk
200 g rode bessen en andere rode vruchten

Bereiding

Bereiding

1

Voor het beslag:

De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden. De rand invetten en op de bodem zetten. Eidooiers en suiker tot een schuimige massa kloppen. Het gezeefde cacaopoeder, zout, aroma en afgekoelde chocolade door het eidooiermengsel mengen. De eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het chocolademengsel scheppen. Het beslag in de vorm overdoen en op de onderste richel van de oven bakken. Het gebak 10 minuten in de vorm laten staan en vervolgens op een taartrooster verder laten afkoelen.

Elektrische oven: ca. 190°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: ca. 170°C (voorverwarmd)

Hoogte: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 75 min.

2

Voor de decoratie:

Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de rode vruchten al roerend in een pannetje tot een dikke brij en laat deze kort afkoelen.

3

Versier de chocoaldetaart met de Slagschuim en de rode vruchten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladetaart met rood fruit

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1612kJ
384kcal
1033kJ
246kcal
Vetten 16g 10g
Koolhydraten 50g 32g
Eiwitten 9.4g 6g