Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocolate Chip Cookies met chocoladepasta

Ontdek hier het choco-tastisch recept met Backin bakpoeder.

12 stukken

enige ervaring gewenst 10 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocolate Chip Cookies met chocoladepasta

Voor het deeg:

200 g boter
200 g suiker
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
1 ei op kamertemperatuur
200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
60 g chocolade, puur
60 g melkchocolade

Voor de vulling:

12 eetl. chocoladepasta

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10 min.

2

Meng de boter met de suiker tot een lichtgele, gladde massa.

3

Voeg een halve flacon Vanille Aroma en het ei toe en klop kort op lage snelheid met een elektrische klopper.

4

Voeg de bloem, Backin (bakpoeder) en het zout toe en meng tot een kruimelig deeg. Kneed het koekjesdeeg met de handen door tot een gladde deegbal.

5

Voeg de stukjes chocolade toe en kneed het met handen door het deeg.

6

Verdeel het deeg in 24 balletjes en plaats er 12 op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de chocolade koekjes plat – ze hoeven niet perfect van vorm te zijn, maar zorg ervoor dat er zeker 5 cm ruimte tussen de koekjes is.

7

Bak de koekjes in 10 minuten gaar. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze daarom nog 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

8

Bak de 12 overgebleven balletjes.

9

Neem 2 koekjes. Smeer op de gladde kant chocopasta en plak de gladde kant van het tweede koekje ertegen. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes, zodat je 12 chocokoekjes bekomt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocolate Chip Cookies met chocoladepasta

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1518kJ
363kcal
1990kJ
475kcal
Vetten 21g 27g
Koolhydraten 30g 39g
Eiwitten 13g 17g