Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Churros

met warme chocoladesaus

25 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Churros

Voor de chocoladesaus:

100 g chocolade, puur
250 ml melk
1 koffiel. maïzena
1 eetl. suiker

Voor het beslag:

225 ml water
20 g boter
125 g bloem
1 ei
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor het bestrooien:

poedersuiker

Bereiding

Bereiding

Voor de chocoladesaus:

Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 ml melk in een klein pannetje en breng het aan de kook. Maak van de maïzena en de overgebleven melk een papje, roer het met een spatel door de chocolade en breng het kort aan de kook. Voeg naar smaak suiker toe aan de chocolade en serveer het warm bij de Churros

1

Voor de churros:

Doe het water en boter of margarine in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg dit in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg ongeveer een minuut .

2

Schep het deeg over in een mengkom. Meng het ei door het deeg met een mixer (deeghaken) op de hoogste stand. Roer tot slot de Backin door het afgekoelde deeg.

3

Verwarm de frituurpan tot 180 °C. Vul een spuitzak, met een stervormige spuitmond van ongeveer 10 mm, met het deeg. Vorm repen van 12 cm, snijd ze af met een mes en laat ze direct in vet glijden. Bak de Churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met de warme chocoladesaus.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Churros

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 235kJ
56kcal
722kJ
172kcal
Vetten 2.5g 7.6g
Koolhydraten 4g 12g
Eiwitten 4.1g 13g