Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Confituur van gedroogde abrikozen

voor 4 kleine potjes

4 potjes

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Confituur van gedroogde abrikozen

Voor de confituur:

250 g abrikozen (gedroogd)
1 l water
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
30 g geschaafde amandelen

Bereiding

Bereiding

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe ze met het water in een schotel. Laat 12 uur weken. Laat de abrikozen samen met het weekwater 30 minuten lichtjes koken. Voeg dan de geleisuiker toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de amandelschilfers toe zodra de confituur goed kookt. Laat alles 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet de confituur onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit deze goed af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Confituur van gedroogde abrikozen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2450kJ
578kcal
551kJ
130kcal
Vetten 4.2g 0.9g
Koolhydraten 130g 29g
Eiwitten 2.3g 0.5g