Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcakes met pure chocolade

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 40 Minutes

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cupcakes met pure chocolade

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
200 g chocolade, puur

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Topping Chocolade
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Stiften Chocolade
Dr. Oetker Zilverparels

Bereiding

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de zwarte chocolade smelten in de melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de gesmolten chocolade toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 25 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven ca. 160° C Heteluchtoven ca. 140° C Baktijd: ca. 25 minuten

2

Leg het Chocoladeglazuur gedurende ca. 10 minuten in warm water. Kneed vervolgens het zakje. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele Cupcake Zilver Parels. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele schijfjes chocolade. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele lijntjes die u met een Cupcake Stift trekt. Kneed de chocolade topping enkele minuten. Maak over de hele cupcake kleine spitsjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid.

3

Kneed de chocolade topping enkele minuten. Versier met een roosje Topping bovenop de cupcake. Kneed de chocolade topping enkele minuten. Teken een lijntje Topping op de bovenkant van de cupcake.

Tip van de chef: een hart van ganache

Laat 100 g chocolade smelten in 100 g slagroom. Laat afkoelen en giet in een bakje voor ijsblokjes (let er wel op dat de blokjes niet te groot zijn). Plaats in het diepvriesvak. Vul de vormpjes tot 2/3 met het klaargemaakte beslag. Duw in elk vormpje een ijsblokje ganache (het ijsblokje mag niet meer zichtbaar zijn). Tijdens het bakken van de cupcakes zal de ganache smelten en niet bakken. Zo blijft deze vloeibaar tijdens het smullen. Een overheerlijke verrassing!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cupcakes met pure chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1150kJ
274kcal
1417kJ
338kcal
Vetten 19g 23g
Koolhydraten 22g 28g
Eiwitten 3g 3.7g