Flag

Eenvoudige Tiramisu

20 porties
Gemakkelijk
20
Eenvoudige Tiramisu met Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker, Klop-Fix en Amandelaroma.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
80 gboter
5eieren
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
240 gbloem
3 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl.Amaretto
Dr. Oetker Bakspray
Voor de mascarpone
500 mlvloeibare room
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
500 gmascarpone
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6 koffiel.Amaretto
Voor de decoratie
2 eetl.cacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spuit Bakspray over de bakplaat en leg het bakpapier erop.

2

Laat de boter smelten.

3

Klop de eieren op maximale snelheid. Voeg de suiker toe en klop opnieuw op gedurende 2 minuten. Voeg de Backin toe bloem en blijf mengen. Voeg vervolgens de gesmolten boter en meng.

4

Giet het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak 20 minuten.

5

Keer de cake om op bakpapier en laat afkoelen.


Verwijder het bakpapier en snij in twee stukken +/- 20 x 30 cm gesneden. Plaats een stuk een bord en bestrijk met 5 eetlepels Amaretto.

6

Mascarponeroom

Klop de slagroom met de zakjes Klop-Fix, totdat het verandert in een stevige slagroom. In een tweede kom meng de mascarpone, suiker, Vanillesuiker en Amaretto. Voeg de slagroom toe. Verspreid de helft van de mascarponeroom over het stuk cake.

7

Plaats de tweede laag van cake, laat het weken in de rest van Amaretto, verdeel de rest van de mascarpone-crème en teken golven met een eetlepel. Plaats minstens 1 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een laagje cacao.