Flag

Frisse limoen- kokos cake

18 - 20 stukken
Gemakkelijk
40
Een tropische verrassing! Een zachte kokoscake bedekt met limoenglazuur
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
rasp van een limoen
3eieren
150 gzachte boter
150 gyoghurt, mager
100 gkokosrasp
250 gpoedersuiker
Voor het glazuur
170 gpoedersuiker
50 mlwater
100 mllimoensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 160 °C (niet voorverwarmd) / Gasoven: stand 2-3 (niet voorverwarmd) / Baktijd: 45 minuten

1

Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef het boven een afsluitbare schaal (inhoud minimaal 3 liter). Voeg de suiker en limoenrasp toe en meng het geheel. Voeg de eieren, boter (afgekoeld) en yoghurt toe. Plaats het deksel op de schaal. Schud het geheel krachtig door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Spatel de gemalen kokos door het deeg. Meng het geheel nog een keer goed door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er niets aan de zijkant van de schaal blijft hangen.

2

Vet een tulbandvorm in en bestuif het met een beetje bloem. Doe het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op een rooster en schuif het in de oven. Bak de cake.

3

Doe limoensap, suiker en water in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat de suiker onder goed roeren smelten. Laat de siroop ongeveer twee minuten koken, zonder te roeren.

4

Zet de tulband op een bakblik en besprenkel het met de warme siroop. De siroop die naast de tulband valt kunt u weer opnieuw over de tulband gieten. Ga net zo lang door tot alle siroop door de tulband is opgenomen. Laat de tulband daarna afkoelen.


Tip

De tulband wordt feestelijker als hij na het bakken wordt gedecoreerd met schijfjes limoen en gemalen kokos.