Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Gekke chocolade-gezichtjes

Maak samen lekkere chocolade koekjes, ook leuk als cadeautje.

20 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Gekke chocolade-gezichtjes

Voor het deeg:

120 g boter (zacht)
100 g suiker (bruine suiker)
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
sinaasappelschil (geraspt van 1/2 sinaasappel)
snufje zout
180 g bloem (gezeefd)
1 ml Dr. Oetker Rumaroma (5 druppels)
150 g melkchocolade (kleingesneden)

Voor het versieren:

100 g de witte chocolade
100 g chocolade, puur

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 15 minuten

1

Voor het deeg:

Meng de ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde mengen met de mixer tot een glad deeg. Plaats het deeg gedurende 1 uur in de koelkast. Vorm van het deeg een rol en snijd deze in schijfje van ongeveer 4 cm dik. Vorm van elke schijfje een bolletje en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat (een beetje afstand bewaren tussen elke bolletje). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

2

Voor de chocolade:

Laat de witte en bruine chocolade elk in een andere kookpot smelten au bain marie. Neem de kookpotten van het vuur en laat deze al roerend tot kamertemperatuur afkoelen. Dompel de koekjes afwisselend in de witte en de bruine chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.

3

Afwerking:

Vul een spuitzakje met de overgebleven witte chocolade en eentje met de overgebleven bruine chocolade en vorm hiermee de ogen en de mond van de gezichtjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Gekke chocolade-gezichtjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 703kJ
169kcal
1663kJ
399kcal
Vetten 9.4g 22g
Koolhydraten 13g 31g
Eiwitten 7.3g 17g