Flag

Paaskoekjes

20 stukken
Gemiddeld
20
Paaskoekjes met de witte rolfondant en decoraties van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetjezout
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1eidooier
3 eetl.melk
100 gboter (koud)
Voor de decoratie
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 eetl.honing

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Voor het deeg

Klop de boter, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.

Baktijd: ongeveer 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.

2

Voor het bakken

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje eitjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

3

Voor de decoratie

Rol de rolfondant uit en snij er eitjes uit met de uitstekker. Je kan daarna met een mesje het dekseltje uitsnijden.

4

Borstel met een beetje honing over elk koekje zodat de versiering kan blijven plakken.

5

Plaats voorzichtig de stukjes fondant op het koekje en ook de decoraties. Druk lichtsjes aan dat alles goed blijft plakken. En smullen maar.


Recept ontwikkeld door onze blogster Sarah van Sarah's Little Kitchen