Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Paaskransjes

Maak je brunch tafel met Pasen extra feestelijk met deze paaskransjes.

6 stukken

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paaskransjes

Voor het deeg:

175 ml melk
75 g boter
450 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
citroenrasp (van 1 citroen)
snufje zout
150 ml room

Voor het bestrijken:

1 eidooier
1 eetl. melk
suiker (in parels)

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de melk in een kleine pan en voeg de boter of margarine toe.

2

Meng en zeef de bloem met de gist in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten en de warme melk met boter toe. Kneed alles met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand, in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Kneed het nogmaals goed door en laat 30 minuten narijzen.

3

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals voorzichtig door. Vorm van het deeg een rol en verdeel die in 12 gelijke stukken. Maak van elk stuk een lange rol van 30 cm, slinger twee rollen om elkaar zodat het een krans vormt en leg de krans op de bakplaat. Klop het eigeel en de melk op, bestrijk de kransen ermee en bestrooi naar wens met de suikerhagel. Laat de kransen op de bakplaat nog 10 minuten rijzen en schuif ze daarna in de oven.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 20 min.

4

Plaats de kransen met bakpapier op een keukenrooster en laat ze afkoelen. Decoreer de kransen naar eigen wens, bijvoorbeeld met gekleurde eieren of met kleine chocolade-eitjes vullen.

Tip:

Indien gewenst 50 g rozijnen als laatste door het gladde deeg kneden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Paaskransjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2240kJ
535kcal
1343kJ
320kcal
Vetten 22g 13g
Koolhydraten 28g 17g
Eiwitten 60g 36g