Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Roze Cheesecake

recipe-Roze Cheesecake

Verras met deze bosbessen cheesecake.

16 porties

enige ervaring gewenst 30 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Roze Cheesecake

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
125 g zachte boter
1 ei
Dr. Oetker Bakspray

Voor de vulling:

500 g plattekaas
125 g frambozen (diepvries)
125 g bosbessen
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
½ zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 g suiker

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker

Bereiding

Bereiding

1

Voor het deeg:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met Bakspray.

2

Meng de bloem, het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de boter en het ei tot een glad deeg.

3

Rol de helft van het deeg uit en bedek er de ingevette springvorm mee. Bak 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

4

Doe hetzelfde met het resterende deeg, maar snij het deeg in 16 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.

5

Voor de vulling:

Week de gelatineblaadjes 15 minuten in koud water.

6

Verwarm de frambozen en plet ze wat fijn met behulp van een vork. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed door.

7

Giet daarna de plattekaas in een kom, en voeg 1 zakje Bourbon vanillesuiker en 100 g suiker toe. Meng er het frambozenmengsel onder. Voeg tenslotte de bosbessen toe.

8

Leg de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet er de vulling over. Bedek met de tweede koekbodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Roze Cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 820kJ
196kcal
952kJ
227kcal
Vetten 7.3g 8.5g
Koolhydraten 16g 19g
Eiwitten 15g 18g