Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Het recept: Wolken chocolade taart

Een heerlijk luchtige chocoladetaart, gevuld met romige slagroom.

12 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Wolken chocolade taart

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Wolkencake Chocolade
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de decoratie:

30 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
25 g suiker
20 g chocoladevlokken
250 ml slagroom

Bereiding

Bereiding

Extra nodig:

Bakpapier // springvorm (24 cm) // mixer met garden // zeef

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Baktijd: 55 - 60 Min.

1

Het deeg:

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag Wolken Chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de chocoladetaart daarna volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Draai de afgekoelde Wolkencake om en verwijder het bakpapier. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.

3

De vulling:

Klop de slagroom met Vanillesuiker, Klop-fix en de suiker stevig. Snijd de taart door en vul de chocoladetaart met de helft van de opgeklopte slagroom.

4

De versiering:

Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de slagroom en decoreer de taart met chocolade vlokken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Wolken chocolade taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1242kJ
296kcal
1280kJ
305kcal
Vetten 21g 21g
Koolhydraten 23g 23g
Eiwitten 11g 11g