Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Het recept: Wolken chocolade taart

Een heerlijk luchtige chocoladetaart, gevuld met romige slagroom.

12 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Wolken chocolade taart

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Wolkencake Chocolade
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de decoratie:

30 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
25 g suiker
20 g chocoladevlokken
250 ml slagroom

Bereiding

Bereiding

Extra nodig:

Bakpapier // springvorm (24 cm) // mixer met garden // zeef

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Baktijd: 55 - 60 Min.

1

Het deeg:

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag Wolken Chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de chocoladetaart daarna volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Draai de afgekoelde Wolkencake om en verwijder het bakpapier. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.

3

De vulling:

Klop de slagroom met Vanillesuiker, Klop-fix en de suiker stevig. Snijd de taart door en vul de chocoladetaart met de helft van de opgeklopte slagroom.

4

De versiering:

Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de slagroom en decoreer de taart met chocolade vlokken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Wolken chocolade taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1242kJ
296kcal
1280kJ
305kcal
Vetten 21g 21g
Koolhydraten 23g 23g
Eiwitten 11g 11g