Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Het recept: Zachte Chocoladetaart

Met de Bereidingen voor Chocoladecake en Chocolademousse van Dr. Oetker

12 - 15 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zachte Chocoladetaart

Voor de bereiding:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocoladecake
3 eieren
4 eetl. melk
125 g zachte boter
1 bereiding voor Dr. Oetker Chocolade Mousse
150 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
rode bessen voor de decoratie

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C.

2

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking.

3

Bereid de Chocolademousse zoals aangegeven op de verpakking en plaats deze daarna 2 uur in de koelkast.

4

Snijd de Chocoladecake volledig horizontaal door midden. Plaats het bovenste deel op een apart bord. Verspreid de Chocolademousse over het onderste deel van de taart. Plaats daarna het bovenste deel van de taart opnieuw zachtjes op de mousse.

5

Bereid de Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Verspreid het glazuur over de bovenkant van de taart en laat opstijven. Plaats tenslotte de takjes rode bessen op het glazuur ter versiering.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Zachte Chocoladetaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 550kJ
212kcal
891kJ
343kcal
Vetten 15g 24g
Koolhydraten 16g 25g
Eiwitten 2.6g 4.3g