Elektrische oven: 210 ºC // Heteluchtoven: 190 ºC // Gasoven: stand 4-5 // Baktijd: ca. 20 minuten
Het water, de boter en het zout in een steelpan aan de kook brengen. De steelpan van het vuur nemen, de gezeefde bloem er in één keer door roeren en al roerend op hoog vuur verwarmen tot het als een bal van de panbodem loslaat. De deegbal in een mengkom overdoen en de eieren er één voor één door roeren. Geen ei meer toevoegen als het deeg mooi glanst en als een lang lint van de lepel valt. Het deeg in een spuitzak met glad mondje overdoen en bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat spuiten. De bergjes deeg met de losgeklopte eierdooier bestrijken en met basterdsuiker bestrooien.
De soezen in het midden van een voorverwarmde oven bakken. De eerste 15 minuten de deur van de oven niet opendoen, anders zakken de soezen in. De soezen nadat ze zijn afgekoeld doorsnijden en een halve abrikoos op de deegbodem leggen.
De slagroom met de suiker en Klop-fix stijf slaan, de slagroom in een spuitzak overdoen en een toef slagroom op de abrikoos spuiten. Het deksel erop leggen. Voor de saus het abrikozensap en de maïzena in een steelpan door elkaar roeren en al roerend aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen, de abrikozenlikeur erdoor roeren en de saus over de soezen schenken.
In plaats van abrikozen uit blik kunnen ook verse abrikozen worden gebruikt: 250 ml water 150 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon 1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit Het water met de suiker en vanillesuiker in een steelpan aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken tot de suiker in opgelost en er een licht stroperig mengsel ontstaat. De abrikozen erin leggen, kort koken en in de suikersiroop laten afkoelen. Verder volgens het hierboven beschreven recept te werk gaan.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken