Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beleg de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Bereid het deeg van de Dr. Oetker Biscuit zoals aangegeven op de verpakking en giet dit in de springvorm. Bak het deeg gedurende 30-35 minuten.
Neem de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd de afgekoelde biscuit horizontaal door. Het bovenste deel kan je eventueel invriezen of gebruiken voor een andere taart.
Leg de gelatine blaadjes te weken in een kom koud water.
Maak de aardbeien schoon en mix ze met het sap van de citroen en de suiker. Doe het geheel in een kookpot, breng het aan de kook. Zet het vuur af en voeg de gelatine blaadjes toe. Meng tot de gelatine blaadjes gesmolten zijn. Laat het geheel afkoelen.
Klop de vloeibare room op tot slagroom en voeg er de afgekoelde mengeling van aardbeien toe. Plaats de onderste helft van de biscuit terug in de springvorm. Giet de mengeling over de biscuit en laat deze minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Leg 2 gelatine blaadjes in koud water.
Verwarm de geplette aardbeien met het water en voeg al roerend de gelatine blaadjes toe. Meng het geheel tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.
Laat deze afkoelen en bestrijk hiermee de bavarois. Laat nog 3 uur in de koelkast opstijven.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken