Klop de eigelen op met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker.
Klop de eiwitten op met 55 g suiker.
Meng beide bereiding tot een luchtig geheel en voeg er de gezeefde bloem en Backin door.
Doe het geheel in een spuitzak en bedek een bakplaat met bakpapier.
Teken 2 cirkel even groot als de bodem van je bakvorm (18cm) op je bakpapier. En spuit het deeg in een spiraal = bodem en midden van de Charlotte
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Voor de rand / band tegen een band van 8 cm over de breedte van je bakplaat op het bakpapier en spuit dan de koekjes tegen elkaar.
Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.
Week de gelatine in koude water.
Neem 250 g banketbakkersroom en plet 200 g frambozen eronder. (laat 50g frambozen opzij voor de afwerking)
Klop de room half op met suiker, knijp de gelatine uit en smelt op een zacht vuurtje.
Voeg de Gelatine straalsgewijze toe aan de banketbakkersroom en laat enkele ogenblikken stollen alvorens de halfopgeklopte slagroom toe te voegen.
Plaats de band lange vingers langs de rand van de bakvorm en de bodem. Vul de taart met de helft van de frambozenbavarois. Leg terug een cirkel lange vingers biscuit en doe er de rest van de bavarois op.
Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af met chocoladevlokken en frambozen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken