Teken een sneeuwman op stevig papier en knip deze uit als sjabloon. Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 170 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 150 °C (voorverwarmd) / Gasoven: stand 2 (voorverwarmd) / Baktijd: ongeveer 30 minuten
Laat de vruchtencocktail goed uitlekken en dep met een stukje keukenpapier droog. Meet van het sap 125 ml af en voeg dit aan de olie toe. Mix de eierdooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig. Roer het vruchtensap-oliemengsel er kort doorheen. Klop vervolgens de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. Roer dit voorzichtig door het eierdooiermengsel.
Meng de bloem met de Backin. Zeef dit boven het eierdooiermengsel en schep het er doorheen. Strijk het deeg gelijkmatig op een ingevette, met bloem bestoven bakplaat (30 x 35 cm). Schuif de bakplaat net onder het midden in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 30 minuten bakken. Leg voor de sneeuwman een papieren sjabloon op het afgekoelde gebak. Snijd met een scherp mes de contouren uit en verkruimel de rest. Maak de sneeuwman met een lang mes voorzichtig van de bakplaat los. Snijd één keer door en bestrijk de bodem met de gezeefde confituur.
Roer voor de vulling de platte kaas, de zure room en de poedersuiker goed door elkaar. Bereid de gelatine volgens voorschrift op de verpakking, warm het met sinaasappelsap op en roer goed door elkaar. Roer de helft van de biscuitkruimels erdoor. Klop de room stijf en schep het er doorheen. Smeer de helft van de vulling op de sneeuwman. Verdeel de vruchtencocktail erop, leg het bovenste deel van de sneeuwman er bovenop en druk gelijkmatig aan. Verdeel vervolgens de overige vulling op de sneeuwman. Strijk met een deegschraper de vulling volgens de contouren van de sneeuwman licht koepelvormig uit. Bestrooi met kokos en druk de gedroogde pruimen als ogen en knopen in de sneeuwman.
Kneed voor de neus en handen wat biscuitkruimels met sinaasappelsap tot een kneedbaar deeg. Vorm er neus en handen mee en plak ze op de sneeuwman. Bestrooi de handen met kokos. Leg de (gehalveerde) cocktailkers als mond op de sneeuwman. Kneed voor de hoed de overige biscuitkruimels tot een kneedbaar deeg. Vorm daaruit de hoed en bestrijk deze met de gesmolten pure chocolade. Bewaar de sneeuwmantaart in de koelkast totdat deze geserveerd wordt.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken