Flag

Aardbeien – ananas confituur

6 - 8 potjes
Gemakkelijk
40
creatieve laagjesconfituur
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
500 gaardbeien (schoongemaakt gewogen)
500 gananas (schoongemaakt gewogen)
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 500 g af. Pureer de aardbeien. Meng de helft van de geleisuiker met de aardbeienpuree in een kookpot, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet goed borrelen!

2

Doe een geleertest voor je de confituur in potjes doet. Doe hiervoor een klein beetje confituur op een bord. Als deze hier vast wordt zal de confituur in het potje ook vast worden. Vul de potjes voor de helft met aardbeienconfituur en laat ze minstens 35 minuten afkoelen.

3

Snij de ananas in kleine stukjes en weeg 500 g af. Meng de helft van de geleisuiker met de ananas in een kookpot, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet goed borrelen! Ook hier doe je best weer een geleertest. Verdeel de ananasconfituur over de aardbeienconfituur. Deksel erop en klaar!


Tip

In plaats van ananas kan je ook abrikozen of perziken gebruiken.