Flag

Confituur van gedroogde abrikozen

4 potjes
Gemakkelijk
20
voor 4 kleine potjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
250 gabrikozen (gedroogd)
1 lwater
500 gDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
30 ggeschaafde amandelen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe ze met het water in een schotel. Laat 12 uur weken. Laat de abrikozen samen met het weekwater 30 minuten lichtjes koken. Voeg dan de geleisuiker toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de amandelschilfers toe zodra de confituur goed kookt. Laat alles 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet de confituur onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit deze goed af.