Flag
Filters
Recepten
CONFiTUUR MAKEN: DE 7 BESTE TiPS VOOR HOMEMADE HAPPiNESS

Niets zo heerlijk als een gezellige zondagse brunch of ontbijt met je gezin, familie of vrienden. Wat zeker niet mag ontbreken op je tafel is een pot lekkere, zelfgemaakte confituur. Of je nu kiest voor rabarber, aardbei, framboos of abrikoos: confituur maken is kinderspel. Ontdek hieronder onze beste tips. #BakeWithDrOetker

1
2
3
4
5
6
7

Confituur

40 resultaten

Zo maak je zelf de heerlijkste confituur

De 7 beste tips voor homemade confituur

  1. Seizoensfruit

    First things first: fruit kiezen. Om je confituur zo lekker mogelijk te maken, kies je best altijd voor seizoensfruit. Perfect rijpe vruchten zullen je confituur een zoetere smaak geven. Geen idee welk fruit te kiezen? Raadpleeg dan onze handige fruitkalender , deze vertelt je exact wanneer welk fruit het lekkerst is.
  2. Sweet sugar

    Fruit en suiker: meer heb je niet nodig om een lekkere confituur te maken. Gebruik je liever geen suiker? Denk er dan wel aan dat suiker niet enkel dient om je gelei lekker zoet te maken, hij zorgt ook voor een langere houdbaarheid. Tenzij je van plan bent om je volledige voorraad verse confituur heel snel te verwerken, is het toevoegen van suiker dus een absolute must.Hoe kan je nu het best confituur maken? De klassieke verhouding is 1 kg suiker voor 1 kg fruit. Met de Gelfix Geleisuiker van Dr. Oetker hoef je slechts 500 gr suiker voor 1 kg fruit te gebruiken. Hierdoor kan je het suikergehalte van je confituur met de helft verminderen. Je leest het goed: de helft minder calorieën dus. Wist je dat deze speciale confituursuikers bovendien de kooktijd van je confituur verkorten? Hierdoor heb je dus meer tijd om langer te tafelen tijdens die zondagse brunch. Ontdek hier alle voordelen van geleisuiker.
  3. Spice it up

    Confituur maken? Dan denken we vaak aan zoete klassiekers. Liever eens wat anders? Voeg dan kruiden zoals salie, lavendel of tijm toe. Je gebruikt hier best een kruiden- of theezakje voor. Of je bindt de kruiden samen met een touwtje. Haal het zakje of tuiltje op het einde van de kooktijd uit je kookpot. Toch eerder een zoetekauw? Laat je inspireren door onze talloze recepten.
  4. Propere potten

    Zelfgemaakte confituur eten we natuurlijk het liefst uit een proper bokaal. Je kan dit klusje snel klaren terwijl je je fruit kookt. Spoel je potten en deksels af onder warm water. Steriliseer nadien door alles 10 minuten in kokend water te leggen. Vul nadien je potten, bij voorkeur wanneer ze nog warm (en dus steriel) zijn. Deze video legt je uit hoe je dit best doet.
  5. Is het al confit-uur?

    De kans bestaat dat er curieuzeneuzen in jouw keuken rondlopen tijdens het bereiden van je zelfgemaakte confituur: hongerige en ongeduldige kids die willen weten wanneer ze een lekkere boterham kunnen eten. De kooktijd van confituur hangt af van meerdere factoren, o.a. de vruchtensoort die je gebruikt. Je kan een simpel testje doen om te zien of hij al klaar is. Druppel hete confituur op een bordje. Stolt hij na 1 minuut? Perfect. Is hij nog vloeibaar? Laat hem dan nog even verder koken.
  6. Tijd om te vullen

    Vul je potten confituur tot aan de rand. Gebruik het best bokalen met een metalen schroefdeksel (Twist-off ©). Laat ze ondersteboven afkoelen. Bewaar de potten nadien op een droge en koele plaats.
  7. Eye candy

    Tijd om te smullen van je zelfgemaakte confituur. Hoe lekker hij ook is, het oog wil ook wat. Je potje zal nog mooier ogen als het mooi versierd is en die homemade toets heeft. Gebruik een klassieke schoolsticker, washitape, een label met een touwtje. Je kids zullen hier maar al te graag mee helpen.En zoals we al zeiden: confituur maken is kinderspel, niet?

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!