Gelfix Geleisuiker

Confituur maken met geleisuiker: alle voordelen op een rijtje

Zelf confituur maken met geleisuiker? Kinderspel! Met Gelfix van Dr. Oetker worden je zelfgemaakte confituren en geleien dubbel zo fruitig. Bovendien is hij lief voor je lijn: je confituur bevat minder suiker en heeft toch die stevige structuur. Korte kooktijd, perfect bewaarde smaak, multi-inzetbaar: ontdek alle troeven van de Gelfix Geleisuiker en onze heerlijke recepten.

Dubbel zo fruitig

De klassieke verhouding om confituur te maken is 1000 gr suiker voor 1 kg vruchten. Wanneer je Gelfix gebruikt hoef je maar 500 gr suiker te gebruiken voor 1 kg vruchten. Resultaat: dubbel zo veel fruit en de helft minder calorieën. Klinkt als muziek in de oren, niet?

 

Korte kooktijd
Een huisbereide confituur maken met geleisuiker kost je amper tijd. Ongeacht de fruitsoort volstaat het om je confituur 3 minuten te koken. Say what? Hierdoor spaar je niet enkel tijd uit, de smaak van je confituur blijft ook perfect bewaard. Vitamines en voedingsstoffen blijven eveneens behouden.

 

Stevige structuur
Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker is een mengeling van suiker en pectine uit appelen en citrusvruchten. Bij het afkoelen zorgt de pectine voor de stolling en geeft deze de confituur of gelei een mooie stevigheid.

 

Multi-inzetbaar
Wist je dat je Gelfix ook kan gebruiken voor coulis en vruchtensauzen? Ontdek deze tips en nog veel meer in onze recepten  voor confituur, gelei, taarten of desserts.

 

Probeer ze allemaal
Dr. Oetker ontwikkelde 3 verschillende soorten geleisuikers.

Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei werd speciaal ontwikkeld voor het maken van klassieke aardbeienconfituur. Verschillende soorten fruit hebben namelijk verschillende water- en zuurgehaltes. Deze geleisuiker bestaat uit een mengeling van suiker, pectine en citroenzuur die specifiek voor aardbeien werd samengesteld. Zo is je confituur uiterst zoet, fruitig en consistent. Bovendien werden er geen aroma’s en kleurstoffen toegevoegd.

Dankzij de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker met zoetstoffen uit Stevia maak je dan weer lekkere confituren met (nog) minder suiker en minder calorieën. De natuurlijke zoetstof van Stevia is veel zoeter dan suiker en bevat zo goed als geen calorieën. Een kleine hoeveelheid volstaat al om een grote hoeveelheid suiker te vervangen.

De gewone Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker kan je in principe gebruiken voor een confituur van elke fruitsoort.

Welke geleisuiker je ook kiest voor je fruitbereiding: je moet minder suiker toevoegen waardoor de pure smaak van het fruit echt goed tot zijn recht komt.

 

The sky is the limit
Overheerlijke confituur maken met geleisuiker? Of eens een luchtige aardbeien-rabarber trifle proberen? En waarom geen exotische frambozen-nectarineconfituur mét laagjeseffect? Abrikozenconfituur met Stevia? Met Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker lukt dit allemaal eenvoudig.

Wat je ook op tafel tovert, scoren zal je doen!

 

 

 

Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee