Flag

Biscuit met vanille, citroen, kiwi en mango

10 - 12 porties
Gemiddeld
20
Familierecept van Team Dr. Oetker tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuit
4eieren
150 gsuiker
150 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
60 gzachte boter
½ flaconDr. Oetker Vanille Aroma
Voor de vulling
500 mlroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
150 gpoedersuiker
½ flaconDr. Oetker Citroenaroma
250 gKiwi's en mango
chocolade, puur
enkelehazelnoten (fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
1

Verwarm de oven voor op 225°C. Laat de boter smelten en vervolgens afkoelen.

2

Breek de eieren in een kom. Voeg er de suiker aan toe en klop deze schuimig in ongeveer 10 minuten. Zeef de bloem samen met de Backin op het eimengsel en spatel dit door het beslag. Voeg er voorzichtig de gesmolten maar afgekoelde boter bij. Voeg als laatste het vanillearoma toe.

3

Schep het beslag in een met bakpapier beklede en ingevette bakvorm. Bak de biscuit gedurende ongeveer 15 -20 minuten. Steek kort met een scherp mes in het gebak, kleeft er nog beslag aan het mes dan moet de biscuit nog even verder bakken.

4

Stort de biscuit na het bakken op een rooster en laat deze afkoelen.

5

Schil de kiwi en de mango en snijd deze in kleine stukjes.

6

Klop de room stijf samen met de bloemsuiker en de Klop-fix. Voeg het citroenaroma toe als de room bijna volledig stijf is.

7

Snijd de biscuit horizontaal door. Bestrijd de onderste helft met ½ van het roommengsel en bestrooi dit met ¾ van de vruchten. Bestrijk deze met een dun laagje van het roommengsel en plaats de bovenste helft van de biscuit hierop.

8

Versier de bovenkant van de biscuit met de rest van de room en de vruchten. Bestrooi het geheel met de fijn geraspte chocolade en de fijngehakte hazelnootjes.